lawenda

Strona główna/Nie udało się zaimportować tagu wpisu %s lawenda

Lawenda w kosmetyce

Lawenda to najczęściej spotykany surowiec zarówno w kosmetyce jak i aromaterapii. Od dawna wykorzystuje się ją jako dodatek do aromatycznych kąpieli, a także do odświeżania ubrań. Obecnie największe zapotrzebowanie posiada w przemyśle farmaceutycznym, kosmetycznym, a [...]

Olejek lawendowy w kosmetyce

Olejek lawendowy jest jednym z najbardziej znanych i cenionych produktów w kosmetologii, szczególnie w zabiegach relaksacyjnych i odnowy biologicznej. Stanowi również składnik wielu preparatów kosmetycznych do pielęgnacji włosów oraz skóry. Olejek lawendowy pozyskuje się z [...]